WebRegio bestaat 10 jaar

Vandaag, 1 december 2010, bestaat WebRegio.nl 10 jaar. Het internetbedrijf begon in 2000 in de Noord-Hollandse regio Waterland. Nu tien jaar later brengt WebRegio.nl regionaal nieuws op 85 portalen in heel Nederland.

Vandaag, 1 december 2010, bestaat WebRegio.nl 10 jaar. Het internetbedrijf begon in 2000 in de Noord-Hollandse regio Waterland. Nu tien jaar later brengt WebRegio.nl regionaal nieuws op 85 portalen in heel Nederland.

Directeur en medeoprichter Jelle Hoffenaar is een trots man: “Na bijna 10 jaar ervaring in de regionale markt, een overname door Telegraaf Media Nederland, en 4 versies van het internetportaal verder, is het tijd om de droom van het bedrijf waar te maken. WebRegio.nl landelijk uitrollen. Ons bedrijf is er klaar voor en hopelijk Nederland ook.”

10 jaar in vogelvlucht
WebRegio begint op 1 december 2000 als bedrijf in een oude auto-showroom in de Zuidoostbeemster. De eerste regio die live ging, was Waterland (Purmerend, Edam, Volendam eo). Binnen vier jaar rolde WebRegio uit naar zes regio’s: Zaanstreek, Noord-Kennemerland, Groot Alkmaar, West-Friesland en Zuid-Kennemerland.

In 2005 lanceerden we het portaal van Amsterdam, in samenwerking met AT5. Dat zelfde jaar werd ook de krant Waterland Welzijn overgenomen door WebRegio.

In 2006 werd het eerste filmpje voor WebRegio.nl gemaakt en WebRegio.tv was geboren. WebRegio groeide door en ook het aantal werknemers groeide gestaag mee. We moesten verhuizen en wel naar de Gorslaan in Purmerend.

In 2007 beseft de Telegraaf Media Nederland (TMNL) dat ze niet meer om ons heen kan en neemt een meerderheidsbelang van 70% in WebRegio. Met de Telegraaf achter ons krijgt WebRegio de mogelijkheid om door te groeien. De 8ste portal gaat al snel live: de Noordkop.

Het jaar 2008 kan niet op. Met Telegraaf Media Groep als moeder van WebRegio, verwelkomen we ook allerlei zusterondernemingen. Een samenwerking met Holland Dagblad Combinatie (oa. Leidsch Dagblad, Noordhollands Dagblad, Almare) en Holland Combinatie (Echo) wordt geboren. In dat zelfde jaar gaan we live in nog eens 8 regio’s. WebRegio zit nu geheel in Noord-Holland en voor een groot gedeelte in Zuid-Holland, Flevoland en een stukje Utrecht.

2009 breekt aan en WebRegio groeit door. Het aantal medewerkers past niet meer in het pand aan de Gorslaan in Purmerend. Ook uit logistiek oogpunt wordt er een pand in Nieuw Vennep geopend. Onze sales-organisatie opereert voornamelijk uit deze vestiging.

2010 breekt aan. Het aantal bezoekers van WebRegio.nl komt voor het eerst in de geschiedenis van deze website uit boven de 1 miljoen bezoeken per maand. In het najaar lanceren we Groot Rotterdam. Met één druk op de knop hebben we er opeens 6 regio’s bij. Alsof dat nog niet genoeg is gaat WebRegio gelijk landelijk. 58 regio’s gaan ‘beta live’. Regionaal nieuws is nu in heel Nederland te lezen.

1 december 2010: WebRegio bestaat 10 jaar.

Join the Pipe
Als onderdeel van ons jubileum steunen wij een uniek project, genaamd Join the Pipe (www.Jointhepipe.org). Dit is een stichting die droomt van een wereld waarin iedereen toegang heeft tot schoon drinkwater. Dit doen zij door waterflessen en karaffen te verkopen. Deze flessen in de vorm van een pijp maken onderdeel uit van de langste waterpijpleiding ooit, lang genoeg om iedereen overal ter wereld van schoon drinkwater te voorzien. Door Join the Pipe te steunen heeft WebRegioMedia een waterput gefinancierd in het Dasmina gebied in Bangladesh. 

Wie jarig is, deelt uit
Wij delen 10 Fair Trade kerstpakketten uit aan mensen die het écht verdienen. Dus ken jij iemand in jouw omgeving die het echt verdient? Iemand die in de afgelopen 10 jaar iets goeds heeft gedaan, iets vervelends mee heeft gemaakt of gewoon omdat het een heel bijzonder persoon is? Vertel dan nu hier je verhaal, wie weet maken wij jouw held wel blij met de kerstdagen… 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).