Vijftien jaar zwemles bij Rivierabad Spijkenisse

Vijftien jaar zwemles bij Rivierabad Spijkenisse
Ruim 15 jaar geleden werd het huidige Rivièrabad in gebruik genomen. Vanaf dat moment verzorgt Optisport daar de zwemlessen. Luciënne de Jongh is er vanaf het begin af aan bij betrokken geweest. Als je haar vraagt naar het belang van zwemles, is haar eerste reactie: 'Veiligheid'.

Ruim 15 jaar geleden werd het huidige Rivièrabad in gebruik genomen. Vanaf dat moment verzorgt Optisport daar de zwemlessen. Luciënne de Jongh is er vanaf het begin af aan bij betrokken geweest. Als je haar vraagt naar het belang van zwemles, is haar eerste reactie: ‘Veiligheid’.

Zwemmen is belangrijk
Nederland is tenslotte een land met veel water. ‘Mensen zwemmen vanaf hun babytijd. In vakanties wordt vaak het water opgezocht en dan is het van belang dat kinderen kunnen zwemmen’.

Plezier
Zwemmen is uiteraard ook plezier hebben. ‘Zwemles is goed geregeld in Nederland’, vult Sander Wiessenhaan, hoofd zwemzaken van Optisport, haar aan. Daarnaast kan iedereen het doen. Bij Optisport kunnen ook zwangeren ‘les’ krijgen. Zodra de baby geboren is, gaan moeder en kind samen het water in. Een kind dat op jonge leeftijd al kennis maakt met het water gaat vaak verder naar het ABC-zwemmen.

A-B-C
Bij Optisport houdt dat zwemles op maat in. Sinds oktober 1998 is het huidige Zwem-ABC van kracht. Sander: ‘Bij diploma A gaat het er om dat de basisvaardigheden aangeleerd worden. Als je A, B en C hebt, kun je goed zwemmen ‘. Dat wordt zwemveilig genoemd.

600-700 leerlingen
Iedere week volgen 600-700 kinderen de zwemlessen van Optisport die gegeven worden door een 14-tal instructeurs. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen privéles, les in groepjes van 12 kinderen en turbozwemmen. Dit kan in verschillende periodes en is afhankelijk van het aantal klokuren. Zo zijn er cursussen van 3 weken, 3 maanden, 4 maanden of 7 maanden.

Weekendzwemmen
Bij alle lesprogramma’s worden de uitgangspunten van het Nationaal Platform Zwembaden (NPZ) gevolgd. Op dit moment worden er nog geen lessen in het weekend gegeven, maar de kans is groot dat dat ook in de toekomst gaat gebeuren. ‘Op dit moment is er nog niet de ruimte voor’, geeft Sander aan.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).