Stadswandeling door het Schiedam van vroeger

Stadswandeling door het  Schiedam van vroeger
Schiedam is een stadswandeling rijker. Afgelopen vrijdag werd de Zwart Nazareth Tour officieel gepresenteerd in Molen De Nolet aan de Hoofdstraat 6 in Schiedam.

Schiedam is een stadswandeling rijker. Afgelopen vrijdag werd de Zwart Nazareth Tour officieel gepresenteerd in Molen De Nolet aan de Hoofdstraat 6 in Schiedam.

Beeld van roemrijk verleden
De Zwart Nazareth Tour is een ludieke stadswandeling waarbij wandelaars met behulp van een iPad een levendig beeld krijgen van het roemrijke verleden van Schiedam. Het historisch personage Cornelis Nolet, dat in de Tour wordt gespeeld door Hans Ritman, overhandigde vrijdag een iPad met de Zwart Nazareth Tour aan Carel Nolet sr. Hij is onderdeel van de tiende generatie van de Nolet Distilleerderij, die in 1691 in Schiedam is opgericht.

Wandeling van 1,5 uur
De Zwart Nazareth Tour is sinds afgelopen vrijdag verkrijgbaar via de VVV in Schiedam. Bezoekers kunnen bij de VVV een iPad huren waarmee zij een route door de historische binnenstad lopen. Onderweg krijgen zij door middel van films, oude foto’s, gedichten en teksten een sfeervol beeld van Schiedam. De wandeling duurt circa anderhalf uur.

Initiatief van twee Schiedammers
Het initiatief voor de Zwart Nazareth Tour is genomen door twee Schiedammers, die zich ten doel hebben gesteld Schiedam positief voor het voetlicht te brengen en tevens van de oude bijnaam van Schiedam, Zwart Nazareth, een geuzennaam te maken. Behalve deze twee vrijwilligers hebben vele Schiedammers belangeloos aan de totstandkoming van de tour meegewerkt.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).