Arabische muziek, dans en poëzie op Rotterdams ‘Tahrirplein’

Rotterdam - De rijke Arabische cultuur komt op zaterdag 28 mei tot leven op het Jasmijnplein. In de expositieruimte Noorderlicht aan de Schiekade 34 zullen van 14.00 tot 18.00 zangers, dansers en dichters uit de hele Arabische wereld en Noord-Afrika optreden.

Rotterdam – De rijke Arabische cultuur komt op zaterdag 28 mei tot leven op het Jasmijnplein. In de expositieruimte Noorderlicht aan de Schiekade 34 zullen van 14.00 tot 18.00 zangers, dansers en dichters uit de hele Arabische wereld en Noord-Afrika optreden.

Het Jasmijnplein is een initiatief van Syrische kunstenaars in Nederland. Pleinen spelen in de recente opstanden in de regio, de zogenaamde ‘Arabische Lente’ een belangrijke rol. Het zijn de centrale ontmoetingsplaatsen waar men demonstreert en nieuws deelt. Kunstenaars zijn op die pleinen nadrukkelijk aanwezig en tonen met hun werk de woede, de frustraties en de hoop. Het Jasmijnplein is een plek waar je vrij in en uit kunt lopen. Waar je continu de laatste actuele ontwikkelingen in Syrië kunt volgen doordat er bijna altijd iemand aanwezig is die de laatste informatie via telefoon en mails binnenkrijgt en die, samen met nieuw materiaal van YouTube, monteert en voorziet van Nederlandse of Engelstalige informatie.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).