‘Stap over op biologische onkruidbestrijding’

‘Stap over op biologische onkruidbestrijding’
Volgens GroenLinks moet Rotterdam  zo snel mogelijk stoppen met chemische onkruidbestrijding. Raadslid Judith Bokhove wil dat de gemeente volledig overstapt op biologisch afbreekbare bestrijdingsmiddelen. Zo zou Rotterdam nog steeds 'Roundup' gebruiken, een bestrijdingsmiddel met glyfosaat dat voor gezondheidsproblemen kan veroorzaken bij mensen.

Volgens GroenLinks moet Rotterdam  zo snel mogelijk stoppen met chemische onkruidbestrijding. Raadslid Judith Bokhove wil dat de gemeente volledig overstapt op biologisch afbreekbare bestrijdingsmiddelen. Zo zou Rotterdam nog steeds ‘Roundup’ gebruiken, een bestrijdingsmiddel met glyfosaat dat voor gezondheidsproblemen kan veroorzaken bij mensen.

Daarnaast zou het middel ook schadelijk zijn voor  het drinkwater. ‘Rotterdam gebruikt Roundup alleen nog op plekken waar het lastig is om onkruid op een alternatieve manier te bestrijden’, zegt raadslid Judith Bokhove. ‘Maar ook dat laatste beetje Roundup kunnen we prima missen. Biologisch afbreekbare middelen zijn net zo goed en kosten ongeveer hetzelfde.’

Verbod Roundup
GroenLinks-kamerlid Rik Grashoff kreeg in 2011 een meerderheid van de Tweede Kamer achter zijn plan om Roundup te verbieden, maar dat verbod is nog niet officieel geregeld. Het huidige kabinet komt innenkort alsnog met voorstellen om het middel in de toekomst te verbieden. ‘Vroeg of laat moeten we kappen met chemische bestrijdingsmiddelen, dus waarom niet meteen overstappen op een alternatief’, aldus Bokhove. ‘Dat is niet alleen fijn voor kikkers en vissen, maar ook voor de portemonnee van Rotterdammers. Het filteren van glyfosaat uit drinkwater is namelijk zeer prijzig, en daarvoor betalen we nu allemaal via de rekening van Evides.’

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).