Rotterdammer strijdt tegen invoering van milieuzone

Rotterdammer strijdt tegen invoering van milieuzone
De milieuzone die op 1 mei werd ingevoerd, zorgt voor veel ophef onder oldtimer eigenaren. De meeste strijden al een jaar…

De milieuzone die op 1 mei werd ingevoerd, zorgt voor veel ophef onder oldtimer eigenaren. De meeste strijden al een jaar tegen de invoering van de zone, zoals deze nu is vormgegeven. De eigenaren maken via bezwaarschriften, brieven, social media acties en demonstraties duidelijk dat zij het niet eens zijn met de nieuwe regels. Desalniettemin werd de milieuzone toch doorgezet.

Volgens Rotterdammer Joris Rockx kloppen er een aantal zaken niet. Hij heeft een Renault 4 bestelauto die rijdt op LPG. Vanaf 1 mei moet hij deze buiten de milieuzone parkeren, omdat vanaf die datum zijn parkeervergunning is ingetrokken. Ook al heeft hij betaald tot 30 juni dit jaar. ‘Vanaf vandaag mag ik mijn eigen stad niet meer in, ook al kwam mijn autootje twee weken geleden nog fluitend door de APK’, verteld hij op zijn Facebookpagina.

Rocks, en vele anderen met hem, vind het niet eerlijk dat benzine slurpende auto’s als een Lamborghini Diablo uit 2000 met een 5,7 liter motor en een 12 cilinder plus 492 pk, wél de stad in mogen zonder een boete te krijgen. Vanaf 1 mei wordt het verkeersbesluit ongewijzigd gehandhaafd, ook al gaf de bezwaarcommissie de eigenaren gelijk en adviseerden zij het college onder meer om het weren van benzine- en LPG auto’s te schrappen. ‘Zondag was een dieptepunt democratie’, stelt Rockx.

De strijd is echter nog niet voorbij. Deze maandag rijdt Joris de milieuzone weer in, langs de kentekenscanner die hem een automatische een boete van 90 euro zal bezorgen. Deze boete zal hij bij de rechter gaan aanvechten en daar zal hij naar eigen zeggen een aantal dingen aantonen. Zo stelt Joris onder andere dat LPG autp’s niet onder het verkeersbesluit vallen, dat het verkeersbesluit in strijd is met artikel 1 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (eigendomsrecht)  en dat de verkeersborden die de milieuzone markeren niet rechtsgeldig zijn.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).