Rob Geus denk al aan tweede pannenkoekzaak in de regio

Rob Geus denk al aan tweede pannenkoekzaak in de regio
Krijgt ook Berkel en Rodenrijs een pannenkoekrestaurant van Rob Geus? De eerste voorzichtige plannen zijn er, zo onthulde Rob Geus vrijdagavond in Barendrecht bij de opening van De Wensboom. In de zaak werken mensen met een beperking of met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

Krijgt ook Berkel en Rodenrijs een pannenkoekrestaurant van Rob Geus? De eerste voorzichtige plannen zijn er, zo onthulde Rob Geus vrijdagavond in Barendrecht bij de opening van De Wensboom. In de zaak werken mensen met een beperking of met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

„We hebben hier 60 mensen in dienst”, legt Rob uit aan Metro. De Wensboom maakt deel uit van het verzorgingscentrum De Elf Ranken. „Naast het feit dat iedereen hier lekker naar binnen kan lopen en genieten van een van de 80 pannenkoeken op de menukaart gaan we ook de maaltijden bereiden voor de 60 ouderen die hier wonen. Weg met die magnetronmaaltijden, maar gewoon een goede, gezonde hap. Dat moeten we onze ouderen gunnen. Je wilt er toch niet aan denken dat jouw ouders straks belabberd eten krijgen? Bovendien moet het hier een ontmoetingsplek worden voor de buurt, waar mensen elkaar kunnen vinden.”

Speelhoek

De basis is wel het pannenkoekrestaurant. Rob: „We hebben de ruimte zo ingericht dat ouders hun kinderen vanaf elke tafel kunnen zien in de speelhoek. Dat is een geruststellend gevoel.” De inrichting van de zaak is gedaan door zijn hoogzwangere vrouw Suzanne. „Ik heb haar echt moeten afremmen, want ondanks de zwangerschap van 37 weken bleef ze maar gaan. Ik was bang dat ze hier in de keuken zou bevallen en dat is vanuit hygiënisch oogpunt nou niet echt wenselijk.”

Het vinden van personeel was voor Rob niet moeilijk. „Toen ik de vacature voor deze zaak uitzette had ik in tien minuten tijd 300 reacties. Het mooiste verhaal is van een jongen uit Lelystad. Hij schreef een hartverscheurende brief dat hij hier graag wilde komen werken.” De begeleider van de jongen wees hem op de gevolgen, want dan moest hij wel verhuizen. „Hij is op gesprek geweest en we hebben hem aangenomen”, vertelt Rob emotioneel. „Dat is zo mooi. Hij verhuist speciaal naar Rhoon om hier te mogen werken. Daar krijg ik echt kippenvel van, zo mooi.”

Maar ook de Somalische vluchteling bij de deur is Rob dankbaar. „Hij is iedereen kwijt. Zijn familie, zijn vrienden en is op de vlucht in Nederland terechtgekomen. Helemaal alleen. Na een goed gesprek is hij nu bij ons aan de slag en staat hij met een stralende glimlacht de deur voor de klanten open te houden. Hij is weer gelukkig en voelt zich gewaardeerd. En dat is waarom ik het doe, deze mensen helpen. Ze uit hun isolement halen en eigenwaarde teruggeven.”

MEER ZAKEN

De vele positieve reacties en de stroom aan sollicitanten doen de keurmeester al denken aan het openen van meerdere zaken. „Er is al interesse vanuit Berkel en Rodenrijs. Maar ik wil het hier eerst goed doen. Dit zie ik als een pilot en de eerste drie, vier maanden zijn belangrijk. Net als de sponsoren, die hier een goede bijdrage hebben geleverd in onder meer het meubilair en de kinderspeelhoek. ”

Zijn goede vriend en acteur Jeremy Sno – de twee hebben sinds kort samen een Youtubekanaal – is trots op wat Rob heeft bereikt. „Ik heb van dichtbij meegemaakt hoe hij dit vanaf nul heeft opgebouwd. Het heeft ons opnames voor ons kanaal gekost, maar dat is niet erg hoor. Dit is een aanwinst voor Barendrecht en het maatschappelijke doel erachter is ontzettend mooi. Ouderen voorzien van een warme, gezonde maaltijd, mensen in de wijk uit de eenzaamheid halen en mensen met een beperking laten werken.” Zelf komt hij snel proeven. „Er staat ook stamppot op het menu, dar ben ik wel heel benieuwd naar.”

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).