Ondernemers werken het liefst door in bed

Ondernemers werken het liefst door in bed
Dat ondernemers enorm hard werken, dat staat als een paal boven water. En zelfs in bed werken ze keihard door, zo blijkt uit onderzoek van Emma Matras. Het merk liet het onderzoek uitvoeren in het kader van de ‘Dag van de Ondernemer’ op 17 november.

Dat ondernemers enorm hard werken, dat staat als een paal boven water. En zelfs in bed werken ze keihard door, zo blijkt uit onderzoek van Emma Matras. Het merk liet het onderzoek uitvoeren in het kader van de ‘Dag van de Ondernemer’ op 17 november.

Mailtjes

Maar liefst de helft van de ruim honderd ondervraagde ondernemers gaf aan in bed door te werken. Het gaat dan om bijvoorbeeld mailtjes wegwerken, to do lijstjes maken, een presentatie voorbereiden en appjes versturen. Daardoor komt lang slapen wel in eht gedrag, zo geven de ondernemers toe.

Toch bevinden ze zich daarmee in goed gezelschap. Bill Gates, maar ook Facebook-oprichter Mark Zuckerberg staan bekend om hun korte nachten. Deze bekende ondernemers zijn geen uitzondering op de regel, want 17% van de ondervraagde ondernemers slaapt gemiddeld 5 uur of minder per nacht. Eén op de tien van de ondernemers met personeel zegt zelfs maar 2-5 uur per nacht te slapen. Om dat slaaptekort te compenseren gaat er overdag veel koffie over tafel. Ook sporten (33 procent) en een koude douche nemen (10 procent) worden als methodes genoemd.

Slapen op kantoor

Maar ook het kantoor kan dienen als plek om even een hazenslaapje te doen. 1 op de 10 ondernemers doet dat wel eens. Bijna 1 op de 5 kiest voor het station, de trein of de auto voor een kort rustmomentje. Maar als ondernemers mogen kiezen, geven ze uiteindelijk de voorkeur aan het bed met een goed kwaliteit matras als dat van Emma Matras.

Redenen om niet of slecht te slapen zijn er legio. Een kwart zegt het ‘zonde van de tijd te vinden’ en wil liever werken. Bijna de helft wil niet te lang blijven liggen om sufheid te voorkomen. Sommige ondernemers zouden wel wat meer slaap willen, zo geven ze toe. „Als ik slecht slaap, ben ik pinnig tegen mijn personeel. Ik heb weleens iemand uitgescholden voor kutkind door een gebrek aan slaap.”

Te laat

Ook merken ondernemers de gevolgen van het slaapgebrek in de praktijk. Zo komen ze te laat op afspraken, geeft 40 procent toe. Bijna een derde zegt door slaapgebrek een meeting slecht voorbereid in te gaan met bijvoorbeeld verkeerd materiaal. Een ander probleem is verkeerd rijden door onoplettendheid (30 procent). Een enkeling geeft aan dat het nog weleens schort aan de uiterlijke verzorging bij een gebrek aan een goede nachtrust.

Hadden ze nou maar de voorgeschreven 8 uur slaap gepakt op het beste matras van het land, dan had ze dit soort ellende bespaart gebleven. Voor een ondernemer kunnen dit soort ongelukjes namelijk grote gevolgen hebben. Een opdracht niet in de wacht slepen of nog erger, een klant verliezen!

Het Emma Matras

Het Emma Matras heeft inmiddels in vier Europese landen een prijs ontvangen voor beste matras. De ontwikkelaars van het jonge Duitse bedrijf hebben wereldwijd de beste matrassen geanalyseerd en op basis hiervan de perfecte matrasstructuur voor Emma ontworpen, met als resultaat testwinnaar (maart ’17, mei ’17 en augustus ‘17) bij de Consumentenbond in Nederland en testwinnaar bij de Franse en Italiaanse onafhankelijke testorganisatie. Onlangs is Emma Matras ook in België als beste matras getest door de consumentenorganisatie Test-Aankoop. Emma Matras is een hoogwaardig, druk verlagend matras dat zowel voor de zij-, buik-, rug- en de dwarsligger geschikt is. Klanten kunnen de matrassen 100 dagen thuis testen. Omdat Emma Matras overtuigd is van de kwaliteit van het matras geeft zij 10 jaar garantie op het matras. Ook bijbehorende accessoires, zoals kussens, een compleet boxspringbed en een babymatras zijn verkrijgbaar bij Emma.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).