Filmpje pakken midden op de Rotte

Filmpje pakken midden op de Rotte
In je bootje lekker kijken naar een film. Het kon deze zomer al op de Kralingse Plas en ook komend weekend kan de sloep weer worden gevuld. Midden op de Rotte wordt er vrijdag en zaterdag namelijk een tweedaags filmevenement gehouden. Pal voor de Rottebanbrug komt een scherm te staan waar honderden mensen vanaf het water kunnen genieten van een film midden in de natuur.

In je bootje lekker kijken naar een film. Het kon deze zomer al op de Kralingse Plas en ook komend weekend kan de sloep weer worden gevuld. Midden op de Rotte wordt er vrijdag en zaterdag namelijk een tweedaags filmevenement gehouden. Pal voor de Rottebanbrug komt een scherm te staan waar honderden mensen vanaf het water kunnen genieten van een film midden in de natuur.

Initiatiefnemer van het evenement ‘Film op de Rotte’ is Melo Feldkamp. Zij organiseert al jarenlang uitjes voor kinderen uit Rotterdam naar natuurgebieden even buiten de stad. Daar is ook dit idee ontstaan. „Ik kreeg van de boswachter te horen dat er een prijsvraag liep vanwege het 50-jarig bestaan van het Recreatieschap Rottemeren, dat onder Staatsbosbeheer valt. Zij willen graag nieuwe doelgroepen bereiken.”

Verleiden

Melo ging er eens goed voor zitten en bedacht Film op de Rotte. „Mijn doel is om mensen te verleiden de natuur op te zoeken. En dan met name de stedelijke cultuurliefhebber. En hoe kan dat beter dan een filmscherm op de Rotte te zetten?” Het idee viel in de smaak en ze kreeg de 10.000 euro subsidie om het project op te zetten. „Gelukkig kreeg ik hulp van Joost Maaskant van de Pleinbioscoop. Hij weet precies hoe je zoiets moet aanpakken. De kaartverkoop loopt ook via hun site.”

Maar wat kunnen bezoekers dan verwachten? „We hebben bootjes liggen waarop je voor een paar euro een plekje kunt zoeken”, legt Melo uit. „Maar als je zelf een bootje hebt, kun je via de Rotte naar ons toe konen varen. Dan kun je aanmeren ten hoogte van restaurant De Lindehoeve.” Wie niet zulke goeie zeebenen heeft, kan ook kiezen voor een klapstoeltje langs de kant. „En natuurlijk hebben we ook catering, zodat mensen een drankje kunnen kopen of de traditionele popcorn aan boord kunnen halen. Ook hebben we hamburgers”

Passend

Vrijdagavond wordt er afgetrapt met de film Blue Lagoon. Melo: „Die film mocht ik in mijn jeugd niet zien, maar hij past ontzettend mooi bij de locatie waar we zitten. Midden in de natuur en het voelt als een idyllisch eiland. Met een beetje mazzel wordt het mooi weer en past de film helemaal.” Zaterdagavond staat de familiefilm The Life Aquatic op de planning. „Dat heeft ook met water en natuur te maken. We hebben bewust gekeken wat er op die plek past.”

Ze hoopt vooral dat jongeren op het filmfestijn zullen afkomen. „Ik denk echt aan studenten en starters, die graag een filmpje pakken in de stad, mensen die niet zo vaak in de natuur komen.” Om er te komen moeten mensen wel wat moeite doen, want openbaar vervoer gaat er niet naar toe. „Maar vanuit de stad fiets je links van de Rotte totdat je bij het restaurant komt.  Dat is echt niet heel ver.”

Vergunningen

Bang dat de natuur zal lijden onder alle bezoekers en het geluid van de film is Melo niet. „We hebben vier vergunningen moeten aanvragen om dit te organiseren. Dat is wel afgewogen. Er zijn de afgelopen tijd meer activiteiten gevierd in het kader van 50 jaar Recreatieschap Rottemeren. Deze Film op de Rotte is min of meer de afsluiter van alle activiteiten.” Melo hoopt op zeker 150 bezoekers per avond. En als dat lukt, dan heeft ze nog meer plannen. „Dan komt er zeker weten een tweede editie.”

Welke films zijn er te zien?

The Blue Lagoon
Twee kinderen en een scheepskok lijden schipbreuk en komen op een onbewoond eiland terecht. Nadat de kok al gauw het loodje legt leven de kinderen (Brooke Shields en Christopher Atkins) samen verder en groeien op, alleen op de wereld. Terwijl ze volwassen worden groeit hun ongemakkelijke liefde voor elkaar in deze evenzo ongemakkelijke film die inmiddels onbetwist de cultstatus heeft bereikt.

The Life Aquatic
Steve Zissou (Bill Murray) is een Jacques Cousteau-achtig figuur die niets anders doet dan bizarre natuurexpedities opzetten en zich als een zak gedragen tegen de mensen die om hem geven. Inmiddels is zijn ster dalende en krijgt hij ook nog te verduren dat zijn beste vriend wordt opgegeten door een enorme haai. Vastbesloten om wraak te nemen gaat hij met zijn crew, zijn ex-vrouw (Anjelica Huston) en verloren zoon (Owen Wilson) op een laatste reis om de haai te doden en een poging te doen zijn reputatie te redden.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).