2016: ‘Rotterdam viert de stad’; 20 jaar Erasmusbrug en MTV-awards

2016: ‘Rotterdam viert de stad’; 20 jaar Erasmusbrug en MTV-awards

Volgens Lonely Planet moeten toeristen dit jaar Rotterdam bezoeken. Want in de Maasstad is veel te zien en te doen. Dit geldt echter niet alleen voor toeristen. Ook voor de Rotterdammers zelf zijn er dit jaar redenen genoeg om een dagje eigen stad te doen. De Nieuwspeper zet een aantal speciale evenementen op een rij.

Dit jaar viert Rotterdam 75 jaar wederopbouw. Dit gebeurt met de culturele manifestatie ‘Rotterdam viert de stad!’. Tot en met 31 juli zijn er diverse evenementen, bezienswaardigheden en projecten op verschillende plaatsen in de stad plaats.

Opening Museum Rotterdam

Op 6 februari opent Museum Rotterdam op een nieuwe locatie: het Timmerhuis. Dit doet het museum met de tentoonstelling ‘De Nieuwe Stad’ over de wederopbouw van Rotterdam. Een hoogtepunt is een elf meter hoog kunstwerk, gebouwd met collectiestukken uit de deze periode.

Twintig jaar Eramusbrug

De Erasmusbrug wordt op 4 september twintig jaar. Dit wordt gevierd met het evenement ‘Wish you were here’. Vanaf 20 maart is de hele brug gehuld in seinvlaggen. Met elkaar vormen ze een boodschap in morsecode.

Doelen vijftig jaar

Op 18 mei is het halve eeuw geleden dat toenmalig koningin Juliana De Doelen opende. Het muziekgebouw viert dat met een aantal bijzondere activiteiten. Hoogtepunt is het concert van de Berliner Philharmoniker op 11 juni. Dit orkest was het eerste buitenlandse orkest dat in de Grote Zaal een uitvoering gaf.

Erasmusjaar

Behalve in Bazel en Gouda is het dit jaar ook in Rotterdam Erasmusjaar. Want het is op 27 oktober 550 jaar geleden dat Erasmus hier geboren werd. Tevens is het vijfhonderd jaar geleden dat zijn uitgave van het Nieuwe Testament verscheen.

MTV-awards

In november kan men wereldsterren spotten bij Ahoy. Want op 6 november worden daar de MTV European Music Awards uitgereikt. De dagen voorafgaand aan dit spektakel kan het publiek op tal van plekken in de stad van andere muzikale evenementen genieten.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).